Бугаївська громада

припинила діяльність, увійшла до складу Радивилівської громади

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

Дата: 01.06.2020 10:56
Кількість переглядів: 276

Діти — це наше майбутнє, наш сенс життя і наше щастя. Нехай вони про війни і ворожнечі дізнаються тільки з книжок і ніколи не побачать ці біди наяву. Нехай дітям завжди сонце світить яскраво, життя дарує приємні подарунки, а вночі на чистому небі будуть сяяти мільйони красивих зірок.Фото без опису

1 червня, відзначають Міжнародний день захисту дітей - в Україні святу виповнюється вже 22 роки. А у всьому світі його відзначають вже 61 рік.

День захисту дітей – це нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни. Короткі відомості про свято.

Історія свята. День захисту дітей офіційно був заснований у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Саме тоді у Парижі відбулася спеціальна сесія Міжнародної демократичної федерації жінок, на якій і було ухвалено рішення заснувати міжнародний День захисту дітей. Це було зумовлено тим, що після Другої світової війни багато неповнолітніх по всьому світу залишилися сиротами, без даху над головою, їжі й з різними захворюваннями. Уперше День захисту дітей відзначався у 1950 році в 51 країні світу. А вже в 1989 році ООН представила Конвенцію з прав дитини. В Україні День захисту дітей відзначається згідно з Указом Президента від 30 травня 1998 року.

Символ свята. Офіційним символом Міжнародного дня захисту дітей є спеціальний прапор. На зеленому тлі, що символізує гармонію і родючість, навколо Земної кулі зображено 5 фігурок людей. Ці фігурки символізують єдність усіх рас і народів, а зображення Землі - символ спільної домівки.

Як відзначають День захисту дітей. У день захисту дітей противники абортів проводять численні акції на захист права ненароджених дітей на життя. Мета таких заходів – привернути увагу широкої громадськості до проблеми абортів. У цей день проводяться різноманітні розважальні заходи та благодійні акції, концерти, змагання, конкурси, подарунки, лекції, виставки, демонстрація фільмів, виступи артистів і аніматорів. Потрібно пам'ятати, що День захисту дітей — це не просто веселе свято для самих діток, а й нагадування дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб діти росли здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленою справою.

У цей чарівний день відділ соціального захисту, захисту прав дитини і сім’ї разом із  відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту Бугаївської сільської ради ОТГ привітали дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей-напівсиріт, які зареєстровані та проживають на території Бугаївської сільської ради ОТГ подаровано набір солодощів та подарунок. Діти були безмежно щасливі та радісні, що отримали подарунки.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано